lisa grundin

INGEFÄRSSHOT MOT FÖRKYLNINGAR - RECEPT

 

Just den här tiden på året känns det som att nästan alla går runt och är lite små sjuka. Förkylda, snuviga och hostar. Så det gäller att boosta kroppen med massvis av nyttigheter, för att hjälpa immunförsvaret lite på traven.
Här kommer ett recept på en riktigt dundershot med bland annat ingefära, citron och chili, som är perfekt att ta varje morgon för att hålla sig frisk. Om jag ska vara helt ärlig så är den dock riktigt äcklig enligt mig, då jag tycker ingefära kan vara bland det vidrigaste som finns haha. Men eftersom det bara är en liten shot som behövs varje dag går det ner. När ni hällt upp den i en flaska och förvarar den i kylen kan den stå i upp till en månad!
Hittade receptet här, men annars kommer det även här ↓ 

Recept för 1 liter:
Du behöver:

- 1 liter vatten
- 200 gram färsk ingefära
- 1,5 dl honung
- 2 citroner
- 1 chili (går dock att skippa den om man vill)

Gör såhär:

- Riv ingefäran grovt, med skalet på och lägg i en kastrull med vattnet i. Värm upp i cirka 20 minuter, men låt det aldrig koka då nyttigheter i ingefäran försvinner då. Ha även i chilin, grovhackad. 

- Ta bort kastrullen från värmen och sila bort ingefäran och chilin. Häll i honungen och låt det svalna.

- Pressa i citronen och sila ytterligare en gång för att få bort eventuellt fruktkött. Häll i en flaska och förvara i kylen!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas